Crazystar

Korzyści zdrowotne wynikające z drzewa sandałowego …

Korzyści zdrowotne wynikające z drzewa sandałowego ...

Korzyści zdrowotne wynikające z olejku sandałowego można przypisać jego właściwości jako środek antyseptyczny, przeciwzapalne, rozkurczowe, przeciwzapalne, ściągające, cicatrisant, wiatropędny, moczopędne, dezynfekujące, wykrztuśne, zmiękczający, hipotensyjne, Memory Booster, uspokajające oraz substancji tonikiem.

Olejek z drzewa sandałowego ekstrahuje się na drodze destylacji z parą wodną kawałków drewna z drzew dojrzałych Sandalwood które 40-80 lat, chociaż korzystny jest 80 lat. Im starsze drzewo, tym bardziej olej jest dostępne, a zapach jest silniejszy.

Jeśli chodzi o jakość to dotyczy, indyjskie drzewo sandałowe (nazwa botaniczna Album Santalum ) Jest uważany za najlepszy. Istnieją dwa kolejne odmiany, a mianowicie (Hawaiian sandałoweSantalum Ellipticum ), Który jest dość drogie, a australijskie drzewo sandałowe (Santalum spicatum ), Która nie jest zbyt korzystne, ale jest handlowo więcej w użyciu, ponieważ pierwsze dwie odmiany są rzadkie i następnie kosztowne; odmiana indyjska jest na skraju wyginięcia i niebotycznie drogie. Głównymi składnikami olejku z drzewa sandałowego są betasantalol, Santyl octanu i Santalenes.

Przez wieki, drzewo sandałowe zarezerwował miejsce godnością i szacunkiem w wielu cywilizacji i religii świata, zwłaszcza w hinduizmie, gdzie jest uważany za święty i niezbędnym w niemal wszystkich rytuałów społecznych i religijnych i ceremonii, od narodzin indywidualną aż do ich śmierci. Na każdym kroku jest wymagane sandałowe. Jest ona przeznaczona do różnych hinduskich bogów i bogiń, wykorzystywanych w dekoracji dzieci na swoich urodzinach, stosowanych w małżeństwach ozdobić narzeczonych i nowożeńców, mieszane z kwiatami i innych uroczystych ofiar, używany do balsamowania ciał i czoła, które jest powszechną praktyką wśród ludzi wiele społeczności w Indiach. i to jest również spalone stosie podczas kremacji zmarłych.

olej z drzewa sandałowego i wklej sandałowego jest używany w medycynie, skóry i zabiegów kosmetycznych i wielu produktów przemysłowych, w tym odświeżaczy jamy ustnej, spożywczymi, kadzidełka, odświeżacze pokoju, dezodorantów, perfum, mydeł, kremów i balsamów,. Ma kilka naprawdę niezwykłe właściwości lecznicze, które będziemy badać bardziej szczegółowo poniżej.

Korzyści zdrowotne wynikające z Sandalwood Oil

Antyseptyczny: Olejek z drzewa sandałowego jest bardzo dobra jako środek antyseptyczny. Jest bezpieczny dla zastosowań zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych. Po spożyciu, pomaga chronić wewnętrzne rany i wrzody przed infekcjami. Podobnie, gdy są stosowane na skórę zabezpiecza rany, wrzody, czyraki. i krosty z krajów rozwijających się infekcji lub z coraz septyczny.

Przeciwzapalne: Zarówno pasty sandałowe, olejek eteryczny są bardzo skuteczne jako środki przeciwzapalne. Mają przyjemny efekt chłodzenia i przynoszą ulgę od wszystkich rodzajów zapalenia w mózgu, pokarmowego, nerwowego, krążenia i układ wydalniczy, które wynikają z infekcji, gorączki. Skutki uboczne antybiotyków, zatrucia, ukąszenia owadów, lub rany. Olejek z drzewa sandałowego jest szczególnie korzystne w przypadku stanów zapalnych układu nerwowego i układu krążenia.

przeciwskurczowe: Będąc zarówno rozkurczające i uspokajające w przyrodzie, olej ten działa świetnie przed skurczami. Rozluźnia mięśnie i nerwy, naczynia krwionośne, tym samym kończąc skurcze i skurcze. W związku z tym jest przydatna w leczeniu chorób związanych z skurczami, takich jak skurcze, bóle i kaszlu.

Wstrzymujący środek: Mimo to jest bardzo łagodne, ten olejek ma pewne właściwości ściągające, które wywołują skurcze w dziąsłach, mięśni i skóry. Dowodzi to korzystne z punktu widzenia wzmocnienia trzymać dziąseł na zęby, wzmocnienie mięśni i zaostrzenie skóry.

Cicatrisant: Olejek z drzewa sandałowego koi skórę i pomaga blizny i plamy leczyć znacznie szybciej. Jest to bardzo stary praktyką jest stosowanie pasty z drzewa sandałowego jako opakowanie skóry. Ten sam efekt można uzyskać z pomocą tego olejku. Olej ten jest obecnie szeroko stosowane w pielęgnacji skóry, mydła, płyny i kremy.

Wiatropędny: Olejek Sandal Wood, będąc zwiotczających w przyrodzie, wywołuje rozluźnienie w jelitach i mięśni brzucha, co ułatwia usuwanie gazów. Ponadto, zapobiega tworzeniu się nadmiaru gazów.

Moczopędny: Ze względu na relaksacyjnych i przeciwzapalnych właściwości łagodzi stan zapalny w układzie moczowym i wywołuje rozluźnienie i tym samym zapewnia łatwy przepływ moczu. Ponadto zwiększa częstotliwość i ilość oddawania moczu. Jest to korzystne w leczeniu infekcji i zapalenia w układzie moczowym, ponieważ wypłukuje toksyny niebezpieczne w moczu.

Środek dezynfekujący: Jest własnością dezynfekujący olejek drzewa sandałowego, która uzasadnia jego szerokie zastosowanie w obrzędach religijnych i kosmetyków. Jej zapach trzyma z dala mikroby i małych owadów, dlatego jest szeroko stosowany w kadzidełka, spreje, fumigacji i parowniki do dezynfekcji dużych powierzchni. Co więcej, ten olej może być mieszany z wodą kąpieli lub inne płyny lub olejów do stosowania na skórę oraz ran, aby zapewnić ich ochrony przed infekcjami. Olej ten może być bezpiecznie przyjęta z mlekiem do leczenia zakażeń wewnętrznych, takich jak te, gardła, przełyku, żołądka, jelita i wydalania płciowego.

emolient: Sandalwood Oil koi skórę, łagodzi go z zapalenia i podrażnienia, leczy infekcje i utrzymuje uczucie świeżości i ostudzić.

Wykrztuśny: Sandal Wood Olejek zachowuje się jako środek wykrztuśny i jest szczególnie skuteczne w leczeniu kaszlu. walczy ona również infekcje wirusowe, które początkowo powodują kaszel, przeziębienie, grypę, świnkę lub jakąkolwiek inną chorobę.

Przeciwzapalny: Jak wspomniano powyżej, olejek sandałowy ma właściwości przeciwzapalne i daje ulgę zapalenie wynikające z gorączką i infekcji wirusowych.

hipotensyjne: Jest to bardzo przydatna właściwość olejku sandałowego. Może być przyjęta z mlekiem lub nawet wody w celu obniżenia ciśnienia krwi u pacjentów cierpiących na nadciśnienie. Pastę sandałowego ma ten sam efekt, gdy jest stosowany zewnętrznie na różnych częściach ciała.

Memory Booster: Poprawia pamięć i pobudza zdolność koncentracji. Utrzymuje on także mózg chłodny i spokojny i pozwala uniknąć zbędnego stresu i niepokoju.

Środek uspokajający: Olej ten sedates zapalny, niepokój, lęk, stres i niepokój. Ponadto powoduje odprężenie, spokój, koncentrację, wewnętrzną wizję i pozytywne myśli.

Tonik: Olej ten może być bardzo dobry tonik zdrowia dla wszystkich, szczególnie dla dorastających dzieci. Może być bezpiecznie podawać dzieciom, podczas gdy wiele innych olejki eteryczne nie są. Ponieważ jest to kojąco na trawiennego, krążenia i nerwowego żołądku i to pomaga Systemy te funkcjonują w zgodzie i bez żadnych wad.

Inne korzyści: Niektórzy używają olejku sandałowego jako dezodorant do łagodzenia zapach ciała.

Kilka słów ostrzeżenia: Brak ryzyka zostały powiązane z olejku drzewa sandałowego, poza tym, że nie jest zalecany do stosowania surowca na skórze. Do stosowania na skórę, powinien być wymieszany z rodzaju oleju nośnikowego.

mieszanie: Bergamotka, czarny pieprz. Pelargonia. Lawenda. Mirra, róża, wetiwer i Jagodlin mieszanka bardzo ładnie z drzewa sandałowego olejku do aromaterapii zastosowań.

RELATED POSTS

Comments are closed.